Velkommen til Ultrafilter webshop, Log ind eller Opret ny kontoMit Kundecenter - Log ud

DK NO SE EU

Filterhus til alle opgaver – læs hvordan

Billede: 2631

Selvom filteropgaver har meget forskellig karakter, kan man sagtens afdække flere behov og opgaver med samme filterhus. Læs for eksempel om det smarte AcuraLine BFOS her:

Fødevareindustrien har mange udfordringer med væskefiltrering. Hver opgave kan have behov for en særlig filtreringsgrad eller effektivitet, og mængden, såvel som selve mediet kan ændres løbende. Vi kender flere opgaver, hvor samme produkt ændres afhængigt af hvor i processen filtrering finder sted – filtrering af ingrediensvand, tidlige blandinger, eller helt til slutproduktet. Vi kender bl.a. disse principper fra bryggeri- og mejerivirksomheder, hvor fleksible løsninger på sigt kan spare mange penge i indkøb af udstyr, samt plads i produktionsområdet.

Derfor er vi også særligt godt tilfredse med at annoncere vores nye filterhus, det tyskproducerede posefilterhus AcuraLine BFOS. Filterhuset er udført i AISI 304 rustfri stål, og leveres med flanger eller gevindtilslutninger i 2” tykkelse. Filterhuset er bredt brugbart, med et maksimalt driftstryk på 10 bar og en variabel temperaturtolerance på 80ºC ved maksimalt tryk. Filterhuset skiller sig særligt ud ved at standardmodellen leveres med et kraftigt låg, der lukkes med bolte, for at sikre personale og udstyr ved filterskift. Filterhuset har desuden en indbygget trykplade, som holder filterposer på plads og sikrer opgaven imod ufrivillig bypass.

På denne måde sikrer man en højere effektivitet i forhold til den valgte filtreringsgrad. Ønsker man en højere effektivitet kan BFOS huset med fordel modificeres med en AE adapter, som erstatter posekurven og lader filterhuset fungere som et absolut filter i High Capacity kategorien. Det vil sige man kan fastholde et højt flow på op til 600 liter/minut, men filtrere i en absolut effektivitetsgrad. Filterhuset er meget fleksibelt og har desuden mulighed for montering af magnet, der kan kombineres med en filterpose, for at fjerne metalrester uden risiko for brist af filterposen, der kan installeres dybdefiltre med et lavere flow for at give en højere effektivitet, men stadig med omkostningsbevidste indsatser, og slutteligt har filterhuset mulighed for montering af manometer til afmåling af differenstryk, og hele opsætningen kan leveres i en dobbelt-konstruktion der tillader dobbelt flow igennem, som ved et enkelt high flow filterhus – men til en brøkdel af prisen.