Velkommen til Ultrafilter webshop, Log ind eller Opret ny kontoMit Kundecenter - Log ud

DK NO SE EU

Steril Luft & Damp

Steril Luft

Vores steril luft filter er alle FDA / EC valideret og godkendte produkter. ”steril” betyder ”fri for mikroorganismer, som er i stand til at reproducere sig selv”.

En mere videnskabelig definition på steril er, at et filter defineres som ”steril filter”, når det udsættes for en koncentration af 107 mikroorganismer (Brevundimonas Diminuta) pr. cm2 filterareal og filtratet er 100% sterilt og altså uden indhold af mikroorganismer.

Bakterier, som f.eks. Coli og streptokokker, har en størrelse på typisk mellem 0,3 mikron og 9 mikron, hvilket har medført, at sterilfilter har en filtreringsfinhed på 0,2 mikron eller bedre.

P-SMF er et forfilter som anvendes til at beskytte P-SRF / PTFE steril luft filter.

P-SRF er et sterilfilter som ved hjælp dybde filtrering opnår en absolut tilbageholdelse på 99,99998% i forhold til 0,01 µm.

PF-PT er et steril membranfilter som anvendes i de mest kritiske applikationer.

Alle vores sterile filtre fra Ultrafilter og 3M er valideret efter både FDA og EC-1935/2004. Disse særligt effektive og fine filtre kan fjerne bakterier ned til 0,2 um, både som dybde-, absolut-, membran filtre, og i mange forskellige varianter. Billede: 1445    Billede: 1445
Type Fluorofil

Chemifil 

Fluorofil PLUS

Ultrafilter  P-SRF

Forfilter    P-SMF  

Forfilter  P-AK

Material  ePFTE  Polypropylene ePFTE  PPP Borosilicate  PES/AC
Old name (P-)PF-PT (P-)PF-PP        
Filtration rates

0,02 µm

to

0,45 µm

0,2 µm 0,2 µm

0,2 µm

 0,01 µm

N/A

Applications
 Sterile process gases  
 Sterile vents  
 Fine chemicals and solvents  
 Photoresists and developers  
 Pure water supply systems    
Biotechnology     
 Powder handling and tabletting    

 

PES = Polyethersulphone

PPP = Polypropylene

Dybdefilter

Et dybdefilter består typisk af flere lag af metallisk, polymerisk eller uorganisk materiale – typisk anvendes en afart af silicium, som hedder borosillicat. Denne type filter udmærker sig ved stor filtrerings kapacitet og høj grad af stabilitet under drift og sterilisering. Denne type filter er ca. 99,999% effektive i forhold til en give mikron størrelse.

Membranfilter

Et membranfilter og er fremstillet af polymerisk plast film – typisk polypropylen, disse filtre har en mindre filtrerings kapacitet men der her kan garanteres en næsten 100% tilbageholdelsesgrad og fås i flere filteringsgrader 0,1, 0,2, 0,45 µm.

Anvendelse

Til fødevareindustrien anbefales dybdefilter, mens der til brug i farmaceutisk industri anbefales et membranfilter begge filtre anvendes og installeres tæt på ”point of use”.

Det anbefales at der er installeret en central adsorptionstørrer såvel som mikrofilter og aktivt kul filter før sterilfiltrene.

Sterilisering

Et sterilfilter skal vedligeholdes og bør steriliseres efter brug og før anvendelse.

Et sterilfilter kan steriliseres enten in-line med damp eller i autoklave. Det anbefales, at sterilisere et sterilfilter efter hver produktions batch eller minimum efter 14 dag.

Steriliserings temperatur er mellem 110° C – 140° C henholdsvis i 30 og 10 min.

Se vejledning her.