Velkommen til Ultrafilter webshop, Log ind eller Opret ny kontoLog ud

DK NO SE FI Billede: 2767 PL EU

Proces Luft

Billede: 2428 Vores steril filter er alle FDA / EC  valideret og godkendte produkter. ”steril” betyder ”fri for mikroorganismer, som er i stand til at reproducere sig selv”.

 

En mere videnskabelig definition på steril er, at et filter defineres som ”steril filter”, når det udsættes for en koncentration af 107 mikroorganismer (Brevundimonas Diminuta) pr. cm2 filterareal og filtratet er 100% sterilt og altså uden indhold af mikroorganismer. Bakterier, som f.eks. Coli og streptokokker, har en størrelse på typisk mellem 0,3 mikron og 9 mikron, hvilket har medført, at sterilfilter har en filtreringsfinhed på 0,2 mikron eller bedre. 

 

P-SMF er et forfilter som anvendes til at beskytte P-SRF / PTFE steril filter.

 

P-SRF er et sterilfilter som ved hjælp dybde filtrering opnår en absolut tilbageholdelse på 99,99998% i forhold til 0,01 µm.

 

PF-PT er et steril membranfilter som anvendes i de mest kritiske applikationer.

 

P-GS damp filter bruges til at sterilisere damp og kan også anvendes til "in place" regenerering af sterilfilter elementer.

 

P-BE & Ultra-Vent er åndningsfiltre til tanke. Den væsentligste forskel er, at Ultra-Vent er et engangs filter hvorimod P-BE kan regenereres.

 

 

 

Alle vores sterile filtre fra Ultrafilter og 3M er valideret efter både FDA og EC-1935/2004. Disse særligt effektive og fine filtre kan fjerne bakterier ned til 0,2 um, både som dybde-, absolut-, membran filtre, og i mange forskellige varianter. Billede: 1445    Billede: 1445

 

 


Dybdefilter

Der skildres indenfor sterilfiltrerings teknik imellem 2 typer af filtrer, nemlig dybde filter (P-SRF) og membran filter (Fleurofil, Chemifil).

Et dybde filter består typisk af flere lag af metallisk, polymerisk eller uorganisk materiale – typisk anvendes en afart af silicium, som hedder borosillicat. Denne type filter udmærker sig ved stor filtrerings kapacitet og høj grad af stabilitet under drift og sterilisering. Denne type filter er ca. 99,9999% effektive i forhold til en give mikron størrelse.

 

Membranfilter

Et membran filter og er fremstillet af polymerisk plast film – typisk polypropylen, disse filtre har en mindre filtrerings kapacitet men der her kan garanteres en næsten 100% tilbageholdelsesgrad og fås i flere filteringsgrader 0,1, 0,2, 0,45 ) mikron.

Til fødevare industrien anbefales dybdefilter, til brug i pharma industrien anbefales membran filter begge filter anvendes og installeres tæt på ”point of use”.

Der anbefales at der er installeret en centralt adsorptionstørrer såvel som microfilter og kulfilter før sterilfilterne.

 

Et sterilfilter skal også vedligeholdes bør steriliseres efter efter brug og før anvendelse.

Et sterilfilter kan steriliseres enten in-line med damp eller i autoklave. Det anbefales, at sterilisere et sterilfilter efter hver produktions batch eller minimum efter 14 dag. 

Steriliserings temperatur er mellem 110° C – 140° C henholdsvis i 30 og 10 min.

Se vejledning her.