Velkommen til Ultrafilter webshop, Log ind eller Opret ny kontoLog ud

DK NO SE FI
Billede: 2767 EU
Vandfilter » Okker Filter

Okker Filter

Rødbrunt vand kan skyldes små jern partikler eller okker.

Okker i vand

Okker kan opstå som belægninger på vandrørenes inderside og kan løsne sig. Derved kommer det ud i vandet, der får en rødbrun eller gul farve.

Vand med okker i er ikke farligt at drikke, med det kan have en grim smag, og ser ikke så indbydende ud. Okker i vandet kan også forsage misfarvninger af vasketøj, klinker og hvidevarer.

De små okker og jern partikler er meget små og kræver et meget fint filter at få filtreret væk. Vores anbefaling for at fjerne disse små partikler er derfor et 0,5 µm filter, dette er for at opnå så høj en effektivitet som muligt. Vores Ultra-Pure Pleat2 er et plisseret filter, der er specielt godt imod okker i vandet.

Når man filtrerer med så fint et filter som 0,5µm, så anbefaler vi at man installerer et 5µm filter før dette, for at forlænge 0,5µm filterets levetid. Ved at bruge denne kombination af filtre, så får man en udskiftningsfrekvens på ca. 6 måneder, denne tid kan dog godt være kortere, ved en meget stor belastning.

Ultrafilter tilbyder hele pakkeløsninger imod okker i dit drikkevand. Disser Okker kits, som vi kalder dem, består af 2 filterhuse i hård plastic, et 5 µm forfilter, og et 0,5 µm filter. Disse kits fås i 3 størrelser, alt afhængig af, hvor højt dit vand forbrug er.

Hvis du er i tvivl om, hvor stort dit vandforbrug er, så kan du bruge vores tabel (Se nedenfor) som et godt udgangspunkt.

Der er ingen varer i den valgte kategori

Filterhus Flow Antal vandhaner
Ultra-Pure AQ2 Mini 14 l/min 1
Ultra-Pure AQ2 Slim 28 l/min 2
Ultra-Pure Jumbo 10" 80 l/min 5
Ultra-Pure Jumbo 20" 150 l/min 10

Hvis du vil være helt sikker på at du får et filter kit, der kan følge med dit vandforbrug, så kan du udregne det mere præcist med udgangspunkt i den nedenstående tabel.

ApplikationVandforbrug
Almindelig bruser 12-16 l/min
Spare bruser 6-10 l/min
Almindelig vandhane 12-16 l/min
Spare vandhane 3-9 l/min
Almindelig toiletkumme 6 l/skyl
Ny/2-skyld: 3 eller 6 l/skyl
Ældre (10 år) vaskemaskine 80-100 l/vask
Nyere vaskemaskine 40-80 l/vask
Ældre opvaskemaskine 20-23 l/vask
Nyere opvaskemaskine 13-20 l/vask